Eveline Stam op zoek naar de ziel van de Zuidas

Oscar is met Eveline Stam op zoek naar de ziel van de Zuidas.

Een systemisch onderzoek naar de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft.

Dit interview rustig lezen?

De Zuidas. Berucht en beroemd. Maar waarom eigenlijk? Wat gaat er achter dit on-Nederlandse stukje Amsterdam schuil?

Ik ben Oscar. Systemisch coach. Als systemisch coach kijk ik naar het sociale DNA van een organisatie – of in dit geval van een werkgebied– de Zuidas. Welk relationeel weefsel is gezond? En waar storten mensen in? Waar loopt de informele werkcultuur spaak met de formele? En waar gaat de menselijke maat verloren in het behalen van het bedrijfsbelang? 

In dit systemisch onderzoeksproject ben ik op zoek naar de Ziel van de Zuidas. In een estafette nodig ik mensen op persoonlijke titel uit voor een kort gesprek over de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft. 

In deze aflevering verwelkom ik Eveline Stam in mijn huiselijke coachkamer op de Zuidas.

Welkom Eveline!

Dankjewel!

Leuk dat je er bent.

Ja, leuk!

Wat heb jij nou met de Zuidas?

Nou, de Zuidas is voor mij een plek waar ik gewerkt heb. Helaas is ons bedrijf op een gegeven een moment verhuisd van de Zuidas. Maar het blijft wel een plek voor mij waar ik, ja, waar ik me thuis voel. Wat ik heel leuk vind. Waar ik altijd een hoop energie van krijg.

Als je hier bent, wat gebeurt er nog meer met je? Kan je dat wat meer omschrijven?

Ja, ja, je loopt hier. En je kijkt natuurlijk naar de gebouwen om je heen. Je ziet steeds meer gebouwen komen. Dus je denkt “Nou, dit is wel een happening place.” Er komen steeds meer bedrijven. Iedereen wil er zijn. Jonge mensen die vinden het leuk om hier te werken. Mensen zien er, gewoon, ja, gezond [en] energiek uit. En omdat ik er zelf ook gewerkt heb, je weet dat er daar héél hard gewerkt wordt. En dat er veel energie is. En veel ambitie. Dat geeft je zelf ook weer ambitie. Daar trek je je misschien een beetje aan op als je hier rondloopt.

En wat zijn dan wat van die kernwoorden voor de Zuidas?

Ik denk: Professioneel. Energie. Slim. Slimme mensen. Go-getters. Mensen die graag het uiterste uit zichzelf willen halen. Netwerken. Is ook heel belangrijk hier. Winnen. Of het nou een beauty contest is tegen andere bedrijven of met klanten om te gaan. Je wil natuurlijk gewoon je klanten binnenhalen. En je wil het beste uit jezelf halen. Ja, innovatie, ook wel, [al]hoewel IT hier een beetje zit, maar ook weer niet heel veel, dus dat is denk ik iets meer Sillicon Valley ofzo. Maar hier is toch wel waar het geld ook is en waar beslissingen genomen worden.

En dus als je de mensen zou omschrijven?

Ik zie bijvoorbeeld nou ja, koning. Er is natuurlijk altijd iemand in charge. Of het nou de CEO is of senior manager ergens. Mensen hebben een afdeling. En de partner van een bedrijf. En die voelt zich sterk. En die moet dat ook laten zien zodat mensen hem kunnen volgen. En voelt zich belangrijk. En die gaat ook lekker lunchen op goede plekken. En dan zie ik eigenlijk, ja, verschillende types en dan heb ik maar een beetje, nou ja, uit het oorlog-idee gepakt. Je hebt de, laat ik zeggen, de advocaten. Je hebt de consultants. Je hebt de bankiers. Ja, dus verschillende types die hier rondlopen. Je ziet het niet altijd van buitenaf maar die voelen zich wel deel van –nou, laten we zeggen– een subdeel. De advocaten werken dan toch weer op een andere manier dan de bankiers. Of dan de consultants.

En wat zijn de verschillen daartussen dan?

Ja. Nou ja. Ik heb inderdaad zelf dan als bankier wel gewerkt. Dat is natuurlijk toch heel deal-gericht. En dat hebben de advocaten denk ik ook. Of het nou een –laten we zeggen– een emissie is op de beurs of een overname. Nou ja, en als die deal eraan komt, dan is het ook echt dagenlang tot ‘s avonds laat, soms de hele nacht door, om deadlines te halen. En de consulting wereld is iets anders. Naar mijn idee is dat vaak, ja, als je met pitches bezig bent, is ‘t korte termijn. Hup, ‘t moet klaar! En als je eenmaal gewonnen hebt, dan is het weer langere-termijn, laten we zeggen twee-drie maanden, dat je bij een bedrijf gaat werken. En dan zit je ook veel dáár. Dus je hebt een beetje die combinatie hier. En dat zijn toch wel hele grote verschillen. Anderzijds ook weer niet, want iedereen werkt gewoon hard.

Harde werkers!

Harde werkers ja ja ja.

Hey, en je zou kunnen zeggen: In ons persoonlijk leven hebben we een zielsbestemming als het ware. En dan hebben we iets te leren in het leven.

Ja ja.

Als je kijkt naar de ziel van de Zuidas, dat zit als het ware in ons allemaal, waarvan heb jij het idee dat we dat al snappen? Welke kwaliteit van leven wordt hier begrepen?

Dat is een leuke vraag! Ik denk, ja, dat het vooral, misschien toch wel, dat je meer uit jezelf kan halen dan je misschien denkt. Het is toch een beetje dat reach for the top. Dat je niet denkt “Nou, dat kan ik niet.” Wat er ook naar je gegooid wordt, dat ga je gewoon doen. En dat doe je vaak met een groep. Dat heb ik dan ook aan mezelf gemerkt, door in dit soort sferen te werken, er is gewoon geen nee. We gaan het gewoon doen. En dat is wel heel leuk. Dat je niet veel roadblocks ziet. Natuurlijk, geld is belangrijk maar mensen doen het echt, vinden deze sfeer ook leuk omdat het bij ze past en dat ze misschien toch wel competitive zijn. Maar het gaat ook denk ik niet altijd om het winnen. Het gaat ook om het proces om, nouja, het uiterste uit jezelf te halen. Dus winnen is natuurlijk wel heel fijn –en daar doen we ‘t allemaal wel voor– maar ja, je krijgt ook wel heel veel terug op andere manieren. Het netwerk dat je opbouwt. Maar goed, ik denk dat je je op een gegeven een moment ook wel weer soms denkt “Nou, is ‘t het allemaal waard – zo hard werken?”

Ja, dat is eigenlijk de andere vraag. Als ziel heb je iets te leren. En wat hebben ze hier nog te leren? Welke kwaliteit van leven wordt hier over het hoofd gezien?

Mijn ervaring is wel dat mensen die hard werken ook work hard, play hard, dat dat wel vaak samengaat. Maar dat dat ook wel mensen zijn die opeens denken “Hey, ik ga gewoon eens even een paar dagen iets heel aparts doen en een berg wandelen.” Dus ik denk wel dat ‘t mensen zijn die wel, ja, begrijpen dat ze aan de ene kant even heel hard werken, een soort sacrifice doen, maar ik denk toch wel dat veel mensen ook wel zien dat ze ‘t ook wel doen om die andere dingen te krijgen. Dat ze een mooie reis kunnen maken ergens naar toe. En ik denk dat mensen natuurlijk blijven leren. Dat je dat niet… Als je jong bent, ben je gewoon blij dat je hier binnen zit. Nou ja, na een paar jaar…de één zegt “Nou, ‘t is genoeg geweest. Ik ga nu iets anders zoeken. Maar die bagage heb ik nu.” Terwijl de ander denkt “Nou, ik kan ‘t toch wel. ‘T past bij me. En ik kan het lang volhouden en ik krijg er veel voor terug.” Ja, ik denk dat je eigenlijk constant wel aan het leren bent. Mijn ervaring is niet dat mensen hier met oogkleppen zitten en denken “Dit is het leven”. Iedereen heeft wel, ja, manieren om, denk ik, een bepaalde balans te vinden. Hoewel, ik begrijp wel dat sommige mensen toch ja…een burn-out ligt natuurlijk op de loer. Maar ja, hopelijk, dat mensen die daar –nouja, laten we zeggen– kwetsbaar voor zijn ook wel snel doorhebben óf ze zichzelf een beetje aan moeten passen óf dat het toch niet helemaal bij ze past.

Want heb je daar een idee van, waarom mensen dan die burn-out, waarom ze dat dan krijgen? Wat wordt er dan vergeten bij die mensen? Bij de mensen die daar gevoelig voor zijn?

Ik denk dat een burn-out niet per se Zuidas is. Nee. Ik denk dat je ‘t overal ziet. Je ziet ‘t bij ziekenhuizen.Je ziet ‘t bij mensen die in banen zitten waar ze gewoon niet in passen. Dus ik denk dat dat ‘t vooral is. Dat je in een sfeer zit waar je niet jezelf kan zijn. Mijn ervaring op de Zuidas is ook wel weer dat bedrijven wél hun best doen om speciale events te doen, steeds méér trainingen. Dat er best veel aangeboden wordt. Nouja, ik heb in Londen gewerkt, lang geleden in de city en ik heb in New York gewerkt en nouja, ik heb ‘t idee dat ‘t wel verder gekomen is qua jezelf vinden. Dat mensen begrijpen dat je uitlaatkleppen nodig hebt. Dat de sfeer ook leuker is. Er worden coffeebars geopend. Er is eten. En ik begrijp wel dat natuurlijk het idee is dat mensen dan heel lang blijven, maar er wordt wel meer naar de persoon gekeken, naar mijn gevoel hoor. En Nederlanders zijn natuurlijk behoorlijk nuchter –naar mijn gevoel. Als ik dat toch vergelijkt met Londen, New York, dan wordt daar wel, denk ik, nóg harder gewerkt. Nou, we hebben altijd wel goede relaties met families. We kennen toch wel de limieten. Je gaat niet idioot door. Er zullen zeker wel voorbeelden zijn van dat dat wél gebeurt, maar, dat is mijn gevoel wel.

Dus als we zo het gesprek samenvatten, wat kunnen we dan over de ziel van de Zuidas zeggen?

Ja, ik denk dat ik er wel heel positief over ben. De ziel: Energie wat ik al zei. Ambitie. Jezelf uitdagen. De uitdaging zoeken. Challenge. En het gevoel hebben dat je deel wil uitmaken van iets groots. Want het zijn toch vaak grote bedrijven die met grote deals bezig zijn. Je wil impact hebben op jouw manier op de Zuidas. En dat doe je dan met een groot bedrijf waar er veel van je gevraagd wordt. En je bent maar een klein onderdeel ervan. Maar je voelt je tóch deel van dat geheel denk ik. Dus misschien gewoon een “één grote army” waar je bijhoort. Ja. Ja.

Ik vind het leuk om dat zo te horen. Best positief ook.

Ja, ja, misschien te, maar….

Er is ook een reden dat we hier wél weer zijn. Dus dat vind ik leuk om te horen. En ik hoor ook dat ‘t ook niet té fanatiek is. Dat niet iedereen ook dóórslaat.

Je ziet ‘t om vijf uur, zes uur op een vrijdag. Dan staat iedereen bij de bar. Ja, ja. Een biertje te drinken. En dat is wel heel leuk om te zien. Dat mensen ook echt genieten van het sociale ervan, het netwerk. Met de lunch ook hoor! Toen ik hier werkte ging ik vaker lunchen dan waar ik nu werk omdat veel mensen die ik kende zaten hier. Ja, dan geniet je ook even. Je neemt een break. Je ziet dat anderen doen.

Nou, ik heb nog één vraag. Heb jij nog iemand bedacht die je kan uitnodigen? Dan kan jij ‘m schrijven.

Okay.

WIL JE MEEDOEN?

Ben je uitgenodigd? Heb je interesse om te sponsoren? Bekijk en download onder meer informatie.

MEER WETEN?

E-mail me op oscar@westravanholthe.com of bel en/of whatsapp me direct op +31 (0) 616261381.

One thought on “Eveline Stam op zoek naar de ziel van de Zuidas

Comments are closed.