Adam Tasi op zoek naar de ziel van de Zuidas

Oscar is met Adam Tasi op zoek naar de ziel van de Zuidas.

Een systemisch onderzoek naar de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft.

Dit interview rustig lezen?

De Zuidas. Berucht en beroemd. Maar waarom eigenlijk? Wat gaat er achter dit on-Nederlandse stukje Amsterdam schuil?

Ik ben Oscar. Systemisch coach. Als systemisch coach kijk ik naar het sociale DNA van een organisatie – of in dit geval van een werkgebied– de Zuidas. Welk relationeel weefsel is gezond? En waar storten mensen in? Waar loopt de informele werkcultuur spaak met de formele? En waar gaat de menselijke maat verloren in het behalen van het bedrijfsbelang? 

In dit systemisch onderzoeksproject ben ik op zoek naar de Ziel van de Zuidas. In een estafette nodig ik mensen op persoonlijke titel uit voor een kort gesprek over de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft. 

In deze aflevering verwelkom ik Adam Tasi in mijn huiselijke coachkamer op de Zuidas.

Adam! Welkom.

Dankjewel.

Fijn dat je er bent! Vertel even heel kort, wat is jouw relatie met de Zuidas?

Ik heb een tweetal heren kledingwinkels. In het midden-hoogsegment. En daarvan ééntje op de Zuidas.

En ben je hier dan elke dag? Of hoe zit dat?

De eerste twee jaar was ik hier elke dag. En nu wat minder. We hebben nieuw personeel. We zijn doorgegroeid. Intussen twee winkels. Dus ik ben hier zeer regelmatig. Ik kan wel zeggen dat ik hier een vier dagen per week zeker loop.

En als je dan zo hier bent, wat gaat er dan door je heen? Wat voor gevoel krijg je als je hier rondloopt?

Nouja, de Zuidas is altijd een beetje een speciaal plekje. Het is een snelle wereld. We hebben nog een winkel in Aalsmeer. Dat zijn totaal verschillende winkels of in ieder geval hoe we met mensen daar omgaan. Hier is snelheid geboden. Mensen [willen] snel zien wat de maat is. Tijd is geld. En in Aalsmeer is het nog veel rustiger. Een kopje koffie. Daar kom je de buurman tegen. Daar praat je eventjes mee. Blijf je wat langer hangen. Dus hier is het andere producten: overhemden, pakken, zwarte schoenen en nog meer overhemden. En snelle business. Mensen hebben haast. Tijd is geld. Dat is voornamelijk de tendens hier.

En als je nou kijkt naar de Zuidas zelf. Een gebied kan je soms karakteriseren. Zijn er woorden waarvan je zegt: “Nouja, dat karakteriseert de Zuidas voor mij?”

Een stukje gehaast. Een stukje status ook. Niet iedereen werkt zomaar op de Zuidas. Het is goed bereikbaar. Aan de andere kant ook veel toegankelijker dan mensen denken. Mensen denken dat het een hele gesloten wereld is en dat valt aan de andere kant ook reuze mee. Dus als je inderdaad de weg niet kent en door hoge gebouwen loopt, dan krijg je snel die indruk. Maar aan de andere kant kan de Zuidas ook heel gezellig zijn, ondanks dat mensen haast hebben. Ook als [we] bijvoorbeeld mensen ‘s avonds in de winkel hebben, ze blijven hangen, dan komen ze even los, hebben ze de tijd, dan ontstaan er wel persoonlijke gesprekken. Dus het is gehaast maar aan de andere kant ook, als je daar doorheen prikt, dan kan het ook heel gezellig zijn. En fun. En het wordt ook steeds levendiger. Wat je ziet is dat er steeds meer gebouwen open gaan voor bewoners. Er komen steeds meer bewoners bij. Dus ik denk dat met twee, drie jaar het weekend ook een stuk meer gaat leven. Nu zie je ook dat alle winkels nog dicht zijn in het weekend. Dus het is een heel dynamisch, groeiende omgeving, wat ik persoonlijk heel leuk vind. Alleen soms moet je wel eventjes door die gehaastheid heenprikken.

En als je nou kijkt naar de mens die hier leeft, [naar] de typische Zuidasser, stel dat die bestaat, hoe ziet die eruit volgens jou? Je hebt ook een poppetje uitgekozen als ‘t goed is?

Voor ons zijn dat een twee totaal verschillende types: mensen die hier werken en hier wonen. Ik heb voor de werkende man een koning uitgekozen. Wat je ziet is dat mensen hier vaak voldoende zelfvertrouwen hebben. Mensen voelen zich ook een koning. En dat is hier ook in principe nodig. Om in deze wereld te gedijen.

Want? Wat karakteriseert die koning?

Nouja, in principe, kijk, als je op de Zuidas voor langere tijd werkt, dan ben je in principe –ik wil niet teveel generaliseren– het zijn vaak winnaars hier. Het zijn mensen die slim zijn. Een goede opleiding hebben. Of, afgezien ook van opleiding, in ieder geval in dat wat ze doen, een stukje zaken, mocht ‘t advocaat zijn, een bankier, een consultant, een coach, daar zijn ze vaak goed in of zitten echt in de top van Nederland, de wereld of Europa.

En als je dan kijkt naar de ziel van de Zuidas. In ons persoonlijk leven zou je kunnen zeggen dat de ziel altijd iets te leren heeft in het leven. En daar doen we echt soms 40, 50, misschien wel een leven lang over. Welke kant van het leven wordt hier over het hoofd gezien op de Zuidas? Welke kant wordt hier eigenlijk niet gezien die wel ook deel van het leven is?

Ja, mensen zitten tegenwoordig heel erg in de waan van de dag qua werk. Het persoonlijke, dat proberen wij in ieder geval vanuit ons, de winkel, vanuit Gentleman’s Place proberen we dat wel erin te verweven,  dat mensen goed bediend worden, snel bediend worden, maar dat er ook een persoonlijke touch aan zit. Dus als je bijvoorbeeld bij ons in de winkel komt, dan stel ik mezelf voor: “Hallo, ik ben Adam. Wat kan ik voor je doen? Wat is je functie?” We proberen alles op maat voor de mal te doen. We hebben ook een eigen bar in de winkel. Dus we proberen daar ook een stukje gezelligheid in te brengen. Dus even een theetje, koffietje, gin-tonicje erbij krijgen.

Dus wat mist er dan? Wat breng je dan juist?

Dat stukje persoonlijke. Een hele hoge mate service met een persoonlijke touch. En dat is wat je hier, echt in de waan van de dag, door snelheid, dat mensen dat wat missen.

Wat snappen ze hier wél op de Zuidas?

Mensen snappen hier hoe de hazen lopen. Dat snappen mensen heel goed. Hoe de zakenwereld werkt. Hoe je ergens binnen kan komen. Mensen zijn in principe winnaars. Ze kennen de zwepen van de slag. En het zijn ook vaak bereisde mensen. Het zijn mensen die al een stukje van de wereld echt wel gezien hebben, meegemaakt hebben. Dus het zijn mensen ook met heel veel levenservaring. En dat is wat ik  zeg met dat “stukje erdoorheen prikken”, dat het hier snel is. Maar dat kan vrijdag om 17/18u bij de borrel, [dan] kan dat helemaal veranderen. Dan zie je vaak een hele andere kant van mensen ook. Dus het is ook wel misschien –ja, ik wil niet zeggen een façade– maar wel een stukje, nou, heel soms een masker dat mensen ophebben om in hun werkgebied goed te kunnen gedijen. En dat het in hun persoonlijk leven, dan zie je vaak dat ze veel losser zijn. Dan komen de grapjes naar voren. Glimlachen. Dat proberen wij in de winkel eruit te halen. Dat het zakelijke gemixt wordt met het persoonlijke en aangename.

En als we dus zo dat gesprek samenvatten, wat kunnen we dan over de ziel van de Zuidas zeggen?

De ziel van de Zuidas, ik zou zeggen, dat het meer is dan dat mensen vaak vanuit de buitenkant zien. Het gaat veel dieper dan dat. De ziel van de Zuidas wordt ook levendiger. Het gebied is echt in ontwikkeling. Dat heeft ook met kantoorbouw te maken, maar ook met dat er heel veel bewoners bijkomen. En het wordt een stukje gezelliger. Het is een harde wereld hier op de Zuidas. Hard in de zin van dat centjes verdienen belangrijk is. Maar aan de andere kant zijn het ook allemaal mensen die hier werken. En aan het einde van de dag doen mensen zaken met mensen en niet zozeer met bedrijven. Dus aan de oppervlakte zie je vaak heel erg –vind ik– het zakelijke, maar als je daar een stukje in doorgaat, dan komt de persoonlijke en het leuke en het levendige, absoluut naar voren. Dus het is een vrij fascinerende wereld waar heel veel gebeurt, [die] heel dynamisch is. En [die] ook heel leuk kan zijn. Op de vrijdagmiddagborrel is het hier supergezellig op de Zuidas. Maar als je nu naar buiten gaat op een –wat is het vandaag? Dinsdagmiddag– ja, dan is het niet veel gezelligheid. Dan wordt er keihard geknokt en gewerkt.

En ik heb nog één vraag, omdat we een estafette doen, of jij een kaartje kan schrijven aan en het stokje kan overdragen aan?

De eigenaar van Market 33, Calvin Choi. Leidt een grote horeca tent hier. Spreekt ook veel mensen op de Zuidas in zijn restaurant.

Ik ben benieuwd!

WIL JE MEEDOEN?

Ben je uitgenodigd? Heb je interesse om te sponsoren? Bekijk en download onder meer informatie.

MEER WETEN?

E-mail me op oscar@westravanholthe.com of bel en/of whatsapp me direct op +31 (0) 616261381.

One thought on “Adam Tasi op zoek naar de ziel van de Zuidas

Comments are closed.