De zeven redenen voor professionals om een systemisch coachtraject bij me te doen.

De zeven doorslaggevende redenen voor ervaren begeleiders en professionals om een systemisch coachtraject met Oscar te doen. Welke reden raakt jou in de kern?

Je bent een professional. Yes! Dat betekent dat je ergens goed in bent. Dat betekent dat je jezelf kent. Dat betekent dat mensen iets van jou willen. Gefeliciteerd! En dan opeens merk je dat je wel kan blijven geven, maar dat de batterij ook opgeladen moet worden aan de andere kant, jouw kant. Het is weer tijd om jezelf onder de loep te nemen. En hoe vleiend het ook is dat anderen naar jou toe komen, naar wie ga je zelf als je in dit vakgebied van coaching zit? Als je zelf de beste chirurg bent, door wie laat je je dan nog opereren? In een individueel coachtraject bij systemisch coach, trainer en begeleider Oscar Westra van Holthe kan je op jouw eigen-wijze manier terecht om dat ene hardnekkige patroon van je te doorbreken. Hoe complexer, hoe ingewikkelder, hoe vastgeroester, hoe gezapiger, hoe beter. Lees hier over de zeven doorslaggevende redenen dat professionele coaches, trainers en therapeuten bij Oscar een individueel coachtraject doen.

Oscar Westra van Holthe Blockbusters systemic modeling consultancy family and organizational constellations

1. Je loopt al langer met een thema rond. Bij wie kan je hiermee terecht zodat je het "niet meer alleen" hoeft te doen?

Jouw vraagstuk is niet voor iedereen weggelegd. Je bent niet voor niets in dit werk gespecialiseerd. Enkel en alleen met een ervaren en doorgewinterde coach wil je dit aangaan. En het liefst kent deze de slagen van het ondernemers-leven, de consultancy-tak van sport waar je in zit, de therapeutische lekken van het werken met heftige gevallen plus de persoonlijke dilemma’s daarin. En je wil dat dit gedaan wordt op een integere manier, waarin je diepste trauma geheeld, en als de tijd daar nog niet rijp voor is, op z’n minst aangeraakt kan worden. Zodat je het voortaan zelf kan doen. Één ding weet je zeker: dit thema gaat voorbij een cognitieve “denk-anders” benadering. Dit gaat voorbij een simpele gedragsverandering, voorbij die oh-zo-populaire lifehacks die je steeds weer een wereld van verschil beloven. Nee, jouw thema voel je in het diepste van je lijf, in elke cel, in elke vezel. Oja, en het is waarschijnlijk een systemisch thema. Het lijkt steeds weer te maken te hebben met je familie van herkomst. Was je daar nou nóg niet mee klaar? Nee. Immers, je ziet hetzelfde thema terugkomen op verschillende punten in je eigen leven, in je familie, maar ook bij de organisatie(s) die je hebt opgericht of waar je bij werkt. Je wil een keer een soepel, gedegen coachproces dat getest is op andere professionals en waarin je jezelf niet langer voor de gek kan houden. Want dat weet je ook – die tijd is voorbij. Je weet dat als je nú de appel niet plukt, dat deze zal vallen, maar dat het niet meer aan jou is hier nog van te genieten. The point of no return heb je bereikt. Het is alles of niets. Je gunt jezelf een spiegel, maar niet van een ander, die van jezelf. Die spiegel van jezelf is immers toch het meest betrouwbaar? “Jazeker!” zegt Oscar. “Professionals laten zich niets vertellen. Die hebben zichzelf in de eerste plaats te spiegelen. Daarom werkt mijn proces ook zo goed. Want je doet het helemaal zelf, maar, en dat is wel kern, niet langer moederziel alleen. Daarin trekken we als maatjes samen op.”

2. Je bent super-nieuwsgierig naar de verschillende werkvormen binnen het systemisch werk. Deze wil je meemaken, zodat je weet of dit ook iets voor jou en jouw praktijk of consultancy-aanpak is.

Topper dat je bent. Je bent goed in je werk. Je boekt successen. Of misschien zit je wel hier: Je wil wat anders. Je wil weg van waar je nu zit, maar, en dat zit je dwars, je kan de vinger nog niet helemaal achter jouw energie-lek leggen. Klopt het wel dat ik ga? Vlucht ik niet ergens van weg? Wat heb ik hier nog af te maken? Waarvandaan ren ik eigenlijk? Wat als ik nu eens blijf? In beide gevallen –succes of geen succes– het blijft interessant om je werkwijze, repertoire en techniek uit te breiden met systemisch werk. Dat kan nooit kwaad, toch? Je bent, naast je eigen proces, benieuwd naar hoe het systemisch werk jou (met in je achterhoofd je klanten) kan ondersteunen in het doorbreken van hardnekkige patronen. En ja, je blijft een professional, wat je eenmaal weet, dat zet je in je werk in, niet? Je doet er altijd wel inspiratie uit op. Oscar zegt daartoe: “Ik heb zelf, raar genoeg, het meeste geleerd van mensen die niks van coaching bakten. Waarom? Omdat mij daarmee helder werd wat ik wél al deed, wat ik voor lief nam, zonder dat ik erover nadacht. Op een gegeven een moment wist ik gewoon waarom een bepaalde werkwijze juist wel of juist niet werkte. De verschillende systemische werkvormen die ik gebruik dagen je uit om al je vooropgezette kaders los te laten. Vanuit verschillende hoeken zet je jezelf in een steeds grotere mate van complexiteit op scherp. Aan dat bewustzijnsproces valt geen ontkomen aan, professional of niet. Die kaders –beide handig en onhandig– creëren we namelijk allemaal zelf. Transformatie is het gaan zien van die lijnen om ze op het juiste moment los te laten. Dat is wat groei is voor mij, in de privé-sfeer, maar ook in een zakelijke context.” In het individueel coachtraject door systemisch coach Oscar Westra van Holthe bekijk je jouw thema vanuit verschillende hoeken, individueel, maar ook samen in een groep. "Het is door die combinatie dat het zo krachtig wordt." aldus Oscar. "Veel mensen kennen maar één van de werkvormen. Daarbij ga je voorbij aan de vermeerderkracht van de gestructureerde inzet van ze allemaal. De volgorde waarin ik dat doe –van hoofd, naar hart, naar plek– heb ik nog niet eerder gezien. Dat maakt mijn werkproces dan ook zo uniek.“

3. Je gunt jezelf de tijd en mijn exclusieve aandacht. Ook al beteken je de wereld voor anderen, nu is het jouw beurt. Dat heb je besloten. Dit cadeau is voor jezelf.

Wat jij doet is maatwerk. Je kent het belang ervan. Ook al brengt het standaardiseren van services ook wat, uiteindelijk heb je elke keer weer te kijken wat je cliënt dient. Je hebt eerst te kijken, te observeren, stil te staan. Dan pas kom je in actie. Dat kan met een bestaand model of conceptueel framework zijn. Echter, de waarde van jouw aanpak toont zich pas als deze precies passend is voor de situatie in het hier en nu. Jouw interventie is op de millimeter toegesneden. Je moet er toch niet aan denken door een standaard proces heen geduwd te worden? “In mijn coachtraject zijn een aantal vaste stappen. Maar wel, en dat is belangrijk te weten, met alle ruimte voor iedereen dat op zijn of haar “eigen-wijze” manier te doen.” vertelt Oscar. “Daarin heb ik gezocht naar de meest simpele werkvormen die de ruimte geven het meest complexe bloot te leggen. Dat lijkt op het eerste gezicht heel makkelijk. Iedereen kan het. Wat echter jarenlange training vraagt is het container zijn voor de ander en die diens proces gunnen. Mijn vraag is dan ook altijd: “Hoe kan ik zo afgestemd mogelijk zijn op de variëteit die mijn coachee meebrengt en het tegelijkertijd laten?” Dat precieze punt aanraken (van afstand en nabijheid), dat vind ik topsport in dit vak.” Waar ga ik met je mee? Waar blijf ik standvastig in staan? “De structuur geeft mij ook houvast.” Vooral omdat mensen in coaching vaak de grens opzoeken van jouw empathisch vermogen. Dan is een kader des te belangrijker. “Wanneer het tekort bij jou nooit is opgevuld of je met dat tekort nooit hebt leren om te gaan als coachee, voordat je het weet wordt dat in mijn mik als coach/begeleider geduwd.” Per slot van rekening geldt: Wie zijn of haar achterdeurtjes niet dichtdoet, die kan de verwarming wel hoger doen, maar warmer wordt ’t niet. Je loopt leeg. In structurele verwaarlozing of onderdrukking van jezelf ben je aan het dweilen met de kraan open. Voordat je het weet sta je dan ook stil. De klap is een burn-out. Je licht er uit. Het is game-over. “Daarbij gaat het er niet om dat ik dat als coach zie en de deur dicht kan doen. Maar dat je dat zelf leert te zien en daarnaar handelt. Dan kan je jezelf namelijk, in welke situatie je je ook bevindt, steeds weer terughalen naar waar je wil zijn.” Door dit coachtraject te doen, plan je structureel “me-time” in. Je geeft jezelf een periode van herijking en herbezinning. Dat geef je jezelf cadeau. Immers, in die rust, loop je tegen jezelf aan. En dat is wat je wil. Je wil dat ene lastige patroon nu eindelijk een keer doorbreken. Die complexe schakering wil je helemaal doorzien zoals het zich bij jou aandient. Geen algemene kreten. Precies op jou toegesneden: advies op maat. Geef jij het beste? Dan krijg je dat hierin ook terug. Probeer je het niet eens meer of doe je altijd je stinkende best? Met mij werk je vanuit ontspanning en moeiteloosheid. Jij kan dit.

4. Diep van binnen voel je dat je iets met mij uit te zoeken hebt. Je weet nog niet precies wat. Maar, daar gaat het hier ook niet om. Het gaat erom dat je “het weet”.

Om jezelf te “ont-wikkelen” (van jouw zelfgecreëerde gevangenis of beperkingen in jouw succes) heb je een ander nodig. Jij hebt een loepzuivere spiegel nodig. Zonder bullshit en zonder excuses zoek jij een manier er niet langer onderuit te komen. Hoe verleidelijk het ook is, niet langer heb je zin om steeds weer “onder de radar weg te glippen”. Je wil uitzoeken wat er diep in jou is wakker gemaakt. Welk laagje heb jij nog door te werken? Welk thema klopt bij jou aan de deur? Aldus Oscar: “Systemische wijsheid en kennis zit in ons allemaal. De hamvraag daarin blijft echter: Durf je er ook op te vertrouwen? Durf je continue te blijven leren? Durf je in flow te geloven? Durf je te vertrouwen dat alles, maar dan ook echt alles, helemaal klopt. Dat het niet anders had moeten zijn. Dat het niet anders had kúnnen zijn?” In een traject met mij werk je met de aanscherping van je lichaamsbewustzijn. Hoe afgestemd ben je met jezelf, met mij, met de wereld? Waar zit het gapend gat waar je in verdwijnt? Welke duikeling, gekkigheid zie je jezelf steeds weer doen zodra het spannend wordt? Door welke emotie en pijn heb je heen te gaan? Je bent bereid in je eigen kracht te gaan staan. It’s about time. Jij verdient dit. Dat weet je. En daar kies je voor. Heel bewust kies je voor "een helder" tegenover. Misvormde spiegels heb je al meer dan genoeg in jouw leven gehad. "Waar je echt veel van leert is iemand die meebeweegt met jouw stroom. Daarmee leer je namelijk jouw grenzen (of gebrek daaraan) kennen." aldus Oscar. In een individueel coachtraject ontdek je waar jij in vast komt te zitten, waar dat vandaan komt, maar ook wat jij daarin hebt te doen. En wat heb jij te laten? Ook al heb je misschien een natuurlijke afkeer (of juist voorliefde) ontwikkeld om naar jezelf te kijken (het is immers makkelijker iemand anders’ neust te zien en daar iets over te zeggen dan die van jezelf onder de loep te nemen), je weet dat dit jou een betere dienst/hulpverlener maakt. En dus kies je ervoor. Jouw “ont-wikkelingsproces” naar meer authenticiteit, waarheid en echtheid is leidend. Ja. Ook in deze keuze.

5. Voordat je mij inhuurt voor een groot project wil je eerst aan mij snuffelen. Systemisch proeven zou je kunnen zeggen. Smaakt dit naar meer?

Je weet al dat ik systemisch adviseur, trainer, coach en onderzoeker ben. Maar wat voor vlees heb je nou écht in de kuip? Je besluit het maar eens uit te zoeken. Je belt me. Je maakt een afspraak. Oja, en terloops noem je nog dat je ook wel zelf nog wat zou willen onderzoeken. Immers, vanuit die doorleefde ervaring en professionele zelfontwikkeling wil je het contact met mij leggen. Het contact daadwerkelijk, diep aangaan. Aldus Oscar: “Dit coachtraject is niet voor de faint-hearted. Je leert mij maar vooral jezelf net als de manier waarop ik systemisch werk inzet echt goed kennen.” Als perfecte kandidaat besef je dat het voor jou nu dan eindelijk de tijd is om de kracht van de systemische werkwijze in jouw leven toe te laten. Het op te snuiven. Je wil je als het ware baden in rust, ruimte en liefdevolle oprechtheid. Hoe open sta jij ervoor? Je ontdekt het. En je wil het oefenen. Want je weet: Hoe meer je “het fijne” in het klein oefent, hoe meer je leven ervan doordrenkt raakt. In een veilig micro-cosmos oefen je waar je ooit bent komen stil te staan in je ontwikkeling. In ons kleine mini-universumpje doen we dan ook milimeterwerk met grote gevolgen. “Ik noem het ook wel micro-revoluties met macro-impact. Dat is waar ik naar streef met mijn cliënten.” Zodra je dat proces van micro-acties met macro-resultaat snapt, hoe jij dat doet, hoe dat werkt voor jou, dan kan je de rest zelf. “Dan is het nog maar een kwestie van kilometers maken. Oefenen totdat je niet anders meer weet. Totdat je het je bijna niet meer kan voorstellen dat je ooit hebt vastgezeten. Dat je je eigenlijk niet meer kan voorstellen dat je ooit zonder flow geleefd hebt.” Daar kom je over het algemeen achter zodra je aan de andere kant van de tafel zit. Je kan dan heel scherp zien waar iemand-die-iets-van-jou-wil zit. “Dat doorzien van een ander is bijna eng. Maar wel heel waardevol. Je kan er namelijk veel goeds mee doen –als in iemand echt ondersteunen in waar hij of zij op dit moment zit, oprecht iemand iets toewensen; en dat niet omdat je daarvoor bent ingehuurd, eerder nog, omdat je dat voelt en kent uit jouw eigen ervaring. Daarmee is het authentiek. En die energie wordt opgepikt. Daar zijn mensen namelijk op afgestemd.” En precies dit punt strookt met jouw management en levenservaring. Je weet dat je als leidinggevende of programma-maker jouw studenten, cliënten, coachees voor hebt te gaan in het leerproces. Immers, zodra één schaap over de dam is volgen er meer. Je kiest ervoor het “goede voorbeeld” te geven. Waarom? Omdat een verandering in jou ervoor zorgt dat de rest ook in beweging komt. Waarom zouden ze als jij dat zelf niet ook doet? Mensen voelen het als jij iets uitbesteedt. Mensen voelen het wanneer iets bij hen gelegd wordt, iets dat niet bij hen hoort. Dan wordt het namelijk zwaar op die plek. Doordat jij eerst zelf naar de tandarts gaat, bekrachtig je alles schaapjes die je daar ook langs stuurt. Dat weet je. En dat leef je.

6. Het is tijd om in je volle glorie te gaan staan. Immers, de wereld wacht op jou. Bovendien weet je dat je méér in je mars hebt – je wil uit de schaduw, in het licht.

Laten we eerlijk zijn. Je bent best trots op wat je hebt neergezet. Of misschien zit je wel aan de andere kant en vraag je je af of dit ’t dan was? Waar je ook zit, thuis of op je werk, er knaagt nog wat. “C’est le ton qui fait la musique!” zoals mijn moeder altijd zei. Ofwel, het gaat ook om de manier waaróp je bereikt hebt waar je nu staat. Verdient dat de schoonheidsprijs? Of heb je nog wel wat kanttekeningen naar jezelf toe? Tussen alle chaos weet je één ding zeker. Het lijkt wel alsof alles om je heen aan het draaien is. Waar je je ook toe wendt, mensen houden je voortdurend spiegels voor. En dat is thuis, door je (dotjes van) kinderen (soms ook allang uit huis), je partner en door je vrienden. Maar ook op je werk voer je stevig gesprek na stevig gesprek met je aandeelhouders, leidinggevende, business partners, collega’s en klanten. “Wat gebéurt er?” vraag je jezelf af. Het is net alsof je in een land bent waar je de taal niet van spreekt; maar ook, jij bent onverstaanbaar. “Maar, wat moet ik dan dóen?” vraag je jezelf af. Wanhopig zit je bij de pakken neer. Of je hoort jezelf de ander afpoeieren. Of je merkt dat je je hoofd meewarig schudt. “Dit kan toch niet wáár zijn?” Het is net alsof je weer een klein meisje of jonge jongen bent. En ja, die weet ’t allemaal niet. Op dit punt besluit je deze dynamiek maar eens tot op het bot uit te zoeken. Waar ligt de kern? Hoe ken ik dit mijn leven lang al? Zijn er verschillen met toen en nu? Wat zijn overgenomen, ver-innerlijkte gevoelens van anderen? Wat voel ik eigenlijk zélf? Durf ik die wanhoop, dat verdriet, die boosheid toe te laten? Mag ik emotioneel en kwetsbaar zijn? Je besluit deze persoonlijke stap in je levensfase en/of carrière te maken. Niet alleen wordt er iets nieuws van je gevraagd door de buitenwereld. Je vraag hierin ook iets van jezelf, namelijk dat je die verandering op een manier maakt waarbij je niet langer concessies doet aan jezelf. Je wil dat jouw resultaat niet langer ten koste gaat van jouw gezondheid, quality time thuis en je “me-time”. Je hebt besloten dat het om én én gaat. Je wil je én nuttig voelen én dat het moeiteloos kan gaan. Je wil een waarachtig(er) leven. En dat het liefst vandaag nog. Je snakt er immers al zolang naar. Het is tijd om “uit de kast” te komen. Het is tijd –ook voor jou– om niet langer in de schaduw te opereren, maar vol in het licht. Zichtbaar zijn. Je gruwelt ervan. En je weet als geen ander dat je daar het verschil kan maken, voor jezelf én (daarmee) de wereld. Het is tijd dat je jouw plek inneemt, of dit nu als ouder, leidinggevende of expert is.

7. Je kent systemisch werk al, je hebt het jaren terug gedaan, je werkt er wellicht al mee, maar je wil er meer mee. Deze systemische APK geeft jou ’t laatste zetje.

Het vraagt nogal wat moed om ervoor uit te komen dat de mens in jouw werk centraal staat. Je ziet iemand met alles erop en eraan. Both the good and the bad side. Je gaat niks uit de weg. Veel mensen durven van opstellingenwerk niet hun beroep te maken. Dan lijkt het alsof ze twijfelen. Wil ik dit wel? Durf ik dit wel? Kan ik nog wel aan de slag met opdrachtgevers die liever niks met emoties te maken hebben? “Veel mensen komen naar mij toe en zeggen dan hoe graag ze mijn werk zouden willen doen. Naast dat ik ze naar mijn systemische leiderschapstraining voor seniors en professionals verwijs, nodig ik ze ook uit te onderzoeken wat ze tegenhoudt. Dat kan dan bijvoorbeeld met mijn individueel coachtraject.” Wat vaak voorkomt is dat mensen die in de “hard-core” of (zo u wil) “die-hard” coaching en therapie zitten geen “kleur” durven te bekennen, namelijk de kleur van het systemisch denken. “En dat is zonde. Daarmee gaat veel pracht verloren.” Er is namelijk veel behoefte aan “mensenkunde”. En we hoeven echt niet allemaal direct systemisch coach, begeleider, of trainer te zijn. “Nee, het gaat erom dat je een manier vindt om jouw systemische gevoeligheid en van-huis-uit-meegekregen sensitiviteit ten bate van jezelf, de ander en de wereld in te zetten.” aldus Oscar. “Het gaat er mij om dat je over dat randje heen durft te spieken, de stap waagt eroverheen te kukelen.” Wat doe jíj met jouw laatste jaren van werk? Hoe zet jij jóuw kracht in de wereld? Welke niet-geleefde droom heb jij nog te realiseren? “Veel mensen (die op een kantelpunt in hun leven zitten) zoeken een getuige voor dat onderzoeksproces. Een maatje waar je op terug kan vallen. Daarom werkt een systemische APK –wat mijn individueel traject als ’t ware is– dan ook zo goed. “Het is een soort opfrisperiode waarin je jezelf bekrachtigt. Ben ik er klaar voor? En zo niet, wat heb ik dan nog eerst te doen?” Wat we in de kern doen is een weg vinden die bij jou past; zodat jouw verhaal van alle kanten klopt. Zodat je weer als een huis staat. Want ook jij bent het waard om vol met vertrouwen in de schoonheid van de wereld te delen. “Want de wereld is mooi, maar je moet het wel kunnen én willen zien.” aldus Oscar. Geluk, diepgang en liefde, het is je alles gegund. Ook voor jou blijft dat weggelegd.

N.B. Ik word veel gevraagd om mijn perspectief op ontwikkeling te geven. Nodig mij gerust eens uit als begeleider of spreker in je intervisiegroep. Vraag mij als coach en trainer bij je bewustzijns- en veranderings/transformatieprogramma. Wat ontdek jij over jezelf met de systemische bril op?

Wat doe je bij een play-mobil tafelopstelling?

Wat doe je bij een vloerankeropstelling?

Wat doe je bij een familieopstelling?

DIRECT AAN DE SLAG?

E-mail me op oscar@westravanholthe.com of bel en/of whatsapp me direct op +31 (0) 616261381.