Een play-mobil tafelopstelling als verdiepende kennismaking of als begin van je coachtraject met mij

Waarschijnlijk ben ik je tegengekomen ergens random op straat, op een opstelingsavond van me, of heb ik je gewoon direct gebeld. Waarom? Niet omdat er iets mis is met je. Eerder, ik geloof erin dat een goede coach zijn of haar ogen open heeft, wakker is. Vanuit mijn ervaring vindt een goede coach jou. Je kan bij zijn/haar uitnodiging alleen nog maar je hart volgen. Opeens opent een wereld aan mogelijkheden zich aan je. Daar kan je dan alleen nog maar instappen. Dat omdat je voelt dat je door deze persoon groter wordt. Net zolang totdat je je eigen grootsheid steevast in jezelf verankerd hebt. Samen ben je er sneller dan je denkt. Ben je al benieuwd?

Play-mobil? Mij niet gezien hoor…

Tuurlijk. Je bent een professional. Je bent serieus. Je bent goed in je werk. En er wordt naar je opgekeken. Maar hoe vaak kijk je naar jezelf? Wie beter dan jijzelf kan anderen de spiegel voorhouden? Jij bent niet te vangen, toch? Natuurlijk hebben we onze maniertjes van het ontwijken van wezenlijke thema’s. Ook ik. Daarin zijn we hetzelfde. Echter, soms is het allemaal vele malen simpeler dan we denken om dat nu eens een keer wél te proberen. Wat als we die bagger nou eens een keer voor eens en altijd benoemen? Of wil je graag nog even aan je eigen gelijk, je eigen versie van het verhaal vasthouden? Prima voor mij hoor. Maar weet wel dat je dan tegen dezelfde patronen aan blijft lopen. Tot het moment dat je een keer uitzoomt. En dat is heel makkelijk. Met play-mobil bijvoorbeeld.

Met play-mobil zetten we jouw verhaal neer…

Grote kans is dat je vroeger ook met play-mobil hebt gespeeld, of anders wel met je eigen (klein) kinderen of het kind van de buren. Het concept is heel simpel. Alles wat je mij vertelt pakken we een poppetje of symbooltje voor. Uiteraard beginnen we met jezelf. Daarna waaieren we uit naar aanleiding van wat er nog verder ter tafel komt (ja, een soort wvttk-storytelling is dit). Je vertelt je levensverhaal. Of vind je het soms veiliger om over je werk te praten? Prima, dan beginnen we daarmee. Door alles wat je noemt voor je op tafel te zetten, krijg je het grotere plaatje van je (werk/relatie/persoonlijk) leven. Dat is confronterend en verhelderend.

Wat het je kan opleveren…

Tientallen mensen zijn je al voorgegaan inmiddels. Typische reacties zijn onder andere:

  • “Mijn eigen rol in complexe thuis en werksituaties is nu duidelijk. Die helderheid geeft me rust.”
  • “Ik ervaar meer inzicht over hoe ik de situatie zelf in stand houdt en wat ik daarin kan loslaten.”
  • “Het grotere plaatje van je leven te zien heeft me geholpen te zien waar ik nog wat te doen heb.”
  • “Ik accepteer mezelf nu meer. Ik zie nu wie ik ben geworden. Ik voel mij echt gehoord en gezien.”
  • “Oscar’s vragen en waarnemingen heb ik nog lang op mogen kauwen. De foto’s steunen mij nog.”
  • “Ik wilde direct actie ondernemen. Die bereidheid kwam niet vanuit druk, juist vanuit mijn essentie.”
  • “Ik snap nu beter waarom ik verworden ben tot wie ik nu ben. En ik zie beter wie ik nog mag/kan zijn.”
  • “Ik zie nu waar ik mezelf belemmer door mijn wilskracht in te zetten. Mijn gevoel neem ik nu serieus.”
  • “Ik dacht altijd dat ik het grotere plaatje wel zag. Totdat ik uit mijn “vissekom” kwam met deze sessie.”

Nog steeds niet overtuigd?

Lees wat anderen over mij zeggen op mijn referenties pagina. Of bel mij even op 0616261381. Ik hou van (moeilijke) vragen!

Een opstelling vraagt om een stellingname. In de spiegel, met play-mobil poppetjes, kwam voor mij alles bij elkaar. Met een ontwapenende, gelijkwaardige houding ontdekten we samen iets dat ik wel al wist maar nog niet in beweging had omgezet. Dat op die manier doen is een andere bevestiging dan iemand die je vertelt dat “je iets moet doen”, iets dat je allang zelf weet. Voor mij opende er zich een veld van creatieve destructie, één waarin een nieuwe werkelijkheid zich ook echt kón ontvouwen. ~ Peter Creemers, innovatiestrateeg

De avond na mijn sessie met Oscar heb ik –sinds lange tijd– weer een keer goed geslapen. Ik was diep onder de indruk het grotere perspectief in één oogopslag te zien en hoe patronen, thema’s en dynamieken door de generaties heen doorgegeven worden, dus ook door mij als moeder. Oscar’s vragen hielpen mij om verrassende verbindingen met het hier en nu te leggen. ~ Sandra Meijers

Of lees het verhaal van Nienke en wat een tafelopstelling haar heeft gebracht in het onderzoeken van de spanning op haar werk.

Of zit je in het buitenland?

Via skype kan ik ook sessies doen. Bijvoorbeeld als je in een internationaal team zit. Of permanent buiten Nederland woont.

Wil je direct aan de slag? Boek je sessie nu online.

Oscar Westra van Holthe Blockbusters systemic modeling consultancy family and organizational constellations

Verheug je je na bovenstaande inmiddels al een beetje? Of weet je nu zeker dat je met me aan de bak wil? Bel of whatsapp me op 0616261381. Of stuur me een e-mail op oscar@westravanholthe.com. Ik kijk ernaar uit je (weer) te ontmoeten. Oja, en mocht je niet tevreden zijn. Geen probleem. Dan is het gratis. Tot binnenkort?

There are no upcoming events