Pitch SDG Café in Den Haag: Systemisch Kijken naar de Sustainable Development Goals van 2030

Pitch SDG Café Den Haag

Ik was bij Thea Fierens (voormalig directie VN) te gast op het SDG Café. Dat is een verzamelplaats van mensen in (voornamelijk de overheid) die zich bezighouden met de Sustainable Development Goals. Het was een bonte verzameling van actievelingen en aspiranten op het gebied van partnerships, doel 17.

Titel Pitch: Systemisch kijken naar de Sustainable Development Goals

In een korte pitch deelde ik over hoe ik mij met de menselijke kant van duurzaamheid bezighoudt. Immers, we hebben de meeste technologische oplossingen allang. Ik was "die ying-yang gast" volgens sommigen.

Kern van mijn betoog ging over het belang van het verder kijken dan de reguliere metrics (zoals financiële overwegingen), het bepalen van een strategie of beleid (zoals partnerships) en het proces-gericht denken (co-creatie, workflows, met waarden als ’samen’ en ‘respect’). In plaats van het handelen vanuit ons hoofd hebben we onze ervaring serieus te nemen. Wat dat inhoudt? Voor mij telt het onderzoeken van SDG’s op vier systemische lagen: (1) emoties – welke mogen wel en niet gezien worden? Wat hebben we los te laten en waar is de ruimte voor dat rouwproces? (2) relaties – welke ouder-kind afhankelijkheden zien we tussen instellingen? Welke vader-dochter en moederszonen zijn hun ouders kwijt en hebben dus het framework, het kader, extra hard nodig? (3) werkcultuur – wat zien we niet door onze collectieve trauma’s? Welke blindspots hebben we met elkaar te doorbreken? Waar kijken we hier liever niet naar? (4) branchetrends – welke beweging van buiten heeft invloed op ons organiseren? Wat zorgt ervoor dat we mensen op de werkvloer her-traumatiseren met wat ze eerder hebben meegemaakt? Als bonus-laag noemde ik nog, inhakend op wat eerder al tijdens het café genoemd werd, de basislaag, daar waar we hebben geleerd om te gaan met emoties en het niet-weten: de familielaag. Immers, het persoonlijke aspect van de SDGs krijgen we mee van onze (voor)ouders tot wel tot 7 generaties terug. Waarom zou dat collectieve geheugen anders zijn binnen de organisatiecultuur? De conclusie: we hebben met het inter-generationele aspect leren om te gaan, willen we de zevenmijls-stappen maken die voor de SDG-2030 doelen nodig zijn.

Mijn tijdens de presentatie getekende flipchart (digitaal opgeschoond)

Oproep aan het publiek

Ter afsluiting vertelde ik over hoe ik organisaties zoek die verder dan de reguliere interventies willen kijken, graag met mensen play-mobil-opstellingen doe om een artikeltje te schrijven over de systemische lagen onderliggend aan de SDGs en hoe mooi het zou zijn als er pop-up werkplekken zouden komen binnen gevestigde organisaties voor jonge ondernemers binnen SDGs die een ingang nodig hebben en zoeken.

1. Ben jij een organisatie die open staat voor het systemisch perspectief? Neem contact op.

2. Wil jij jouw ervaring rondom de implementatie van de SDGs met mij delen? Mail mij dan.

3. Heb jij nog een plekje over op jouw kantoor? Boek mij om een dagje in je kantine te werken. Wat houd jou vandaag bezig?

DIRECT AAN DE SLAG?

E-mail me op oscar@westravanholthe.com of bel en/of whatsapp me direct op +31 (0) 616261381.