Anton Shishkin op zoek naar de ziel van de Zuidas

Oscar is met Anton Shishkin op zoek naar de ziel van de Zuidas.

Een systemisch onderzoek naar de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft.

Dit interview rustig lezen?

De Zuidas. Berucht en beroemd. Maar waarom eigenlijk? Wat gaat er achter dit on-Nederlandse stukje Amsterdam schuil?

Ik ben Oscar. Systemisch coach. Als systemisch coach kijk ik naar het sociale DNA van een organisatie – of in dit geval van een werkgebied– de Zuidas. Welk relationeel weefsel is gezond? En waar storten mensen in? Waar loopt de informele werkcultuur spaak met de formele? En waar gaat de menselijke maat verloren in het behalen van het bedrijfsbelang? 

In dit systemisch onderzoeksproject ben ik op zoek naar de Ziel van de Zuidas. In een estafette nodig ik mensen op persoonlijke titel uit voor een kort gesprek over de werkcultuur en de mens die op de Zuidas leeft. 

In deze aflevering verwelkom ik Anton Shishkin in mijn huiselijke coachkamer op de Zuidas.

Anton, welkom! Leuk dat je er bent.

Dankjewel!

Wat heb jij met de Zuidas?

Ik werk hier.

En hoe lang werk je hier?

Bijna 4 jaar. In april 2015 ben ik gekomen.

En waar kom je vandaan?

Ik ben Russisch.

En ben je hier elke dag?

Gelukkig zonder de zaterdag en zondag, maar soms [dan ook] wel.

En als je dan zo hier bent –doordeweeks en heel soms in het weekend– wat gaat er dan door je heen? Welk gevoel krijg je dan?

Deadlines meestal voor mij. Maar ook ben ik blij om mijn collega’s te zien. Met mijn collega’s werk ik aan moeilijke projecten. Ik probeer dingen sneller, beter te doen. Betere berekeningen te doen. En interessante projecten vind ik boeiend! En ja, soms is het stressvol, maar dat heb je bij bijna elke baan.

Een omgeving of een gebied kan je soms karakteriseren in een aantal kernwoorden. Hoe zou jij de Zuidas omschrijven?

Drie jaar geleden een beetje saai. In het weekend was er bijna niets te doen! Er was bijna niks hier qua horeca, qua plekken om een borreltje te doen, om iets te eten. Nu wordt het beter en beter. Dus saai zou ik nu niet [meer] zeggen. Nu zou ik [eerder] zeggen: energiek, business-driven, internationaal, dynamisch en ontwikkeling; dat vind ik interessant om te volgen. Misschien ook vriendelijk! De eerste tijd woonde ik in de New Amsterdam. Ik moest niks zoeken. En dat was heel makkelijk voor mij. Er was een plek om te wonen. Ik was warm verwelkomd. Het is niet heel groot, maar [wel] goed.

En als je dan zo de mens op de Zuidas zou omschrijven, heb je een poppetje uitgezocht?

Ja! Hier. Hier istie. Ik was verrast toen ik hier ben gekomen dat er zoveel Nederlanders –deze is vast een Nederlander– een blauw pak met bruine schoenen dragen. Ik kon geen poppetje vinden met bruine schoenen, maar deze is er wel mooi representatief voor.

Want wat maakt hem dan Nederlands?

Hij heeft wit [blond] haar. Hij draagt een blauw pak. Hij is een beetje langer dan ik [be]n.

En hoe zou je de typische Zuidasser omschrijven?

Ik zou niet zeggen dat er één type mens op de Zuidas is. Maar de blauwe pakken zijn er [wel] heel vaak te zien.

De ziel van de Zuidas, daar gaat dit project ook over, je zou kunnen zeggen dat die ziel in ons allemaal zit. In iedereen die hier woont of werkt. Nu heeft zo’n ziel iets te leren. In ons eigen leven duurt dat soms een heel leven lang voordat we doorhebben waarom we iets doen of waarom we iets hebben te doen. Wat denk jij dat de ziel van de Zuidas nog te leren heeft? Of wat hebben wij van de ziel te leren?

Ik zou zeggen dat er veel mensen uit verschillende landen hier werken. En ik denk dat wij ervaringen met elkaar zouden kunnen uitwisselen. [Dat wij] met mensen van heel andere culturen over dingen kunnen spreken. Ik zie bijna elke dag –als het weer goed is– een grote rij van mensen die bij deze kiosk met shoarma staan. Tegenover Circl. Een Turkse man verkoopt aan mensen die bij de bank werken, aan mensen die bij ons bedrijf werken, aan mij ook. Nu niet meer omdat ik gestopt ben met vlees eten, maar hij heeft [wel] falafal, ongelofelijk goed! En ik vind het fascinerend dat mensen die duizenden kilometers van elkaar geboren zijn met elkaar op dezelfde plek komen om shoarma van een Turkse man te kopen, [bij iemand] met een heel andere ervaring, perspectief, onderwijs.

En waarom vind je dat interessant?

De beste [en] de meest snel-ontwikkelende landen, waaronder Nederland, ontwikkelen zich zo snel door deze omgeving van verschillende mensen, verschillende ervaringen en perspectieven; [die] zijn heel belangrijk om de maatschappij en de mensen verder te bewegen.

En welke kwaliteit van leven wordt hier over het hoofd gezien op de Zuidas? Wat zou dat zijn voor jou?

Soms vergeet ik rustig te blijven. Want door de snelheid van leven hier ben ik soms een beetje te snel om naar dingen te kijken. Misschien [moet ik] me afvragen “Is het van belang?” of “Moet ik het doen of niet?”.

En als het dan te snel is, wat is daar het gevolg van dan?

Dat kan stressvol zijn, maar ook, als het succesvol is, dan word ik een beetje blijer, geïnspireerd en [krijg ik] het gevoel van iets te bereiken. En dan in het weekend is het beter om te slapen of om niets te doen als je weet dat je heel veel hebt gedaan!

En op de Zuidas, wat snappen we hier goed? Wat kunnen we hier goed?

Jullie kunnen begrijpen wat goedkoop is. Deze broodjes, tegenover onze bedrijfsingang, die kosten nu E1,90. Toen ik hier was gekomen waren ze E1,80. En iedereen was buiten om die broodjes te kopen! En ik was verrast. Mensen werken bij grote bedrijven. Maar dat is ook zuinig zijn –een broodje van E1,80 te kopen.

Dus wat hebben we hier dan wél begrepen?

Zuinig te zijn en rekenen.

En als we dan zo het gesprek samenvatten over de ziel van de Zuidas, wat kunnen we daar dan over zeggen?

Dat de Zuidas een plek is welke heel interessant is qua ontwikkeling, ook vriendelijk en verwelkomend is. Dat stimuleert je om jezelf te ontwikkelen. En de zon in deze ramen vind ik interessant. Bijna elk gebouw heeft zoveel glas. Het licht is [echt] heel mooi!

Dan heb ik nog één vraag: Aan wie wil jij het stokje overgeven?

Ik zou het stokje aan Ufuk willen overgeven. [Hij is] één van de belangrijkste mensen hier op de Zuidas. Hij verkoopt de beste shoarma in de wereld. En veel mensen kopen [dat] van hem. Hij ontmoet [echt] heel veel mensen!

Ik ben benieuwd! Dan wil ik je vragen om [hem] nog een kaartje te schrijven!

Ja! Dankjewel.

WIL JE MEEDOEN?

Ben je uitgenodigd? Heb je interesse om te sponsoren? Bekijk en download onder meer informatie.

MEER WETEN?

E-mail me op oscar@westravanholthe.com of bel en/of whatsapp me direct op +31 (0) 616261381.